Information våren 2023

BMX-information våren 2023.


Träningsstart är efter påsk, vecka 16, måndagen den 17:e april och vi längtar efter att komma igång, det räcker med snö nu tycker vi! Träning sker samma dagar och tider som i höstas.


I vår kommer Filip Svanberg att hålla i träningarna på tisdagar, samt ge träningsprogram för torsdagar.

Som vanligt finns det cyklar och hjälmar att hyra för er som inte har egen utrustning.

Vi börjar våren med en tjej-dag, 22:e april mellan 11-13 är alla flickor/kvinnor/damer välkomna. Anmälan och mer info kommer läggas upp på hemsidan.


Arbetsdagar är inplanerade för att få ordning på banan inför träningar och tävlingar. Datum är 23:e april och 6:e maj (7:e maj som reserv) och ni är välkomna 9:30 till cirka 14:00. Per W planerar vad som skall göra och kommer arbetsleda oss, så att alla enkelt kan hjälpa till. Klubben bjuder på mat och kaffe/fika.


13-14:e maj anordnar Lerums BMX Swecup deltävling 3-4. Hans P är tävlingsledare och mycket av förberedelserna är redan i full gång. Under tävlingen kommer all möjlig hjälp att behövas, allt ifrån flaggvakter till kafépersonal och mer info kommer. 


Cykelförbundet ordnar en kostnadsfri föräldrautbildning till alla BMX-föräldrar som vi verkligen rekommenderar alla att gå. Den 18:e och 20:e april ges del 1 och 2 via video. Del 3 genomförs på banan, i samband med arbetsdagen 23:e april och tar cirka 45 minuter. Utbildning ger grundläggande insikt i BMX-sporten och hur tävlingar går till, samt det som krävs för att vara bankommissarie (hjälpa till vid tävling, som tex flaggvakt, måldomare mm).  


Sommarläger för de framförallt grön och blå grupp, 10-11 Juni. Save-the-date och mer information kommer. Det blir 2 dagar, fulla med aktiviteter och så är en övernattning planerad.


Har ni frågor, förslag eller funderingar, så ta gärna kontakt med någon av oss i styrelsen.

Mvh Styrelsen Lerums BMX.