Hoppa till sidans innehåll

Corona/Covid-19


Information relaterat till Corona/Covid-19

Denna sida updateras efter hand.

Även i BMX-race måste vi göra vad vi kan för att minimera risken för spridning av Corona/Covid-19. Vi har turen att ägna oss åt en sport som är utomhus och där sporten inte behöver innebära omedelbar närhet mellan deltagarna. Ändå finns det vissa åtgärder vi behöver göra:

 • Våra träningar och övriga klubb-aktiviteter lyder under pandemi-lagen, vilket innebär att vi inte får vara fler än att varje person har minst 10 kvadratmeter till förfogande, upp till max 500 personer. Vi ska dessutom tillse att smittorisken minimeras.
 • Prova-på anpassas för att minimera risken för smittspridning.
 • Alla aktiva bör skaffa egen hjälm, så att enbart prova-på kan använda de hyr-hjälmar vi har. Se länkar för inköp av utrustning nedan. Cykel kan fortfarande hyras, men det åläggs den som hyr att desinficera handtag och bromshandtag både före och efter användandet, att inte peta i ansiktet efter att ha tagit i dessa, och att tvätta handskarna noga efter varje tillfälle.
 • Under träning:
  • Håll avstånd! Det innebär bl.a. att föräldrar måste hålla sig borta från den samlingsplats ledare/tränare använder för cyklisterna. Det ska man faktiskt alltid göra. Föräldrar brukar inte stå mitt på fotbollsplanen under pågående fotbollsträning, och samlingsplatsen är en del av träningsområdet. Ledare/tränare gör en bedömning av var de på ett säker sätt kan ha sin samlingsplats. Alla deltagare (cyklister och föräldrar) måste följa ledares och tränares direktiv!
  • Dela inte utrustning med varandra!
  • Om man har sjukdomssymptom eller utsatt sig för särskilt hög smittorisk så stannar man hemma.
 • Tillsvidare kan inte tävlingar genomföras p.g.a. restriktioner, men eftersom våra tävlingsträningar är träning på tävlingsmoment (för både cyklister och övriga) så lyder även dessa under pandemi-lagen (10kvm per person och max 500, samt anvisningar för minimerad smittorisk).

För den som behöver köpa hjälm, handskar, eller annan utrustning: https://blueandyellow.se/. Andra alternativ är: http://www.sportab.se/ (Sävedalen), https://www.cykelkraft.se/, (i Sisjön), https://www.sportson.se/ (Kålltorp), https://www.crucialbmxshop.com/, http://www.bmx-racing.com/, https://www.eurobmx.be/, https://www.chainreactioncycles.com/, https://www.bike24.com/, https://www.wiggle.se/. Tänk på att inköp från Storbittannien innebär att tull och moms tillkommer, i och med Brexit.

Länkar relaterade till Covid-19:

Uppdaterad: 26 MAR 2022 10:07 Skribent: Håkan Nilsson
E-post: Adressen Gömd

SWISH: 123 006 89 65
Bankgiro: 5371-7914

SAMARBETSPARTNERS

SPB

 

Postadress:
Lerums CK - Cykel
Johan Martinsson, Sädesärlevägen 16
42472 Olofstorp

Besöksadress:
Seglarvägen
44330 Lerum

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@lerumscykelklub...