Hoppa till sidans innehåll

Corona/Covid-19


Information relaterat till Corona/Covid-19

Denna sida updateras efter hand.

Även i BMX-race måste vi göra vad vi kan för att minimera risken för spridning av Corona/Covid-19. Vi har turen att ägna oss åt en sport som är utomhus och där sporten inte behöver innebära omedelbar närhet mellan deltagarna. Ändå finns det vissa åtgärder vi behöver göra:

  • Prova-på anpassas för att minimera risken för smittspridning (och kan ställas in vid behov). För mer information, se sidan om prova-på.
  • Under träning: Uthyrning av hjälmar, handskar och liknande upphör tillsvidare. Om man har cyklat ett tag bör man ändå skaffa denna utrustning själv (se nedan). Cykel kan fortfarande hyras, men det åläggs den som hyr att desinficera handtag och bromshandtag både före och efter användandet, att inte peta i ansiktet efter att ha tagit i dessa, och att tvätta handskarna noga efter varje tillfälle.
  • Under träning: Håll avstånd! Det innebär bl.a. att föräldrar måste hålla sig borta från den samlingsplats ledare/tränare använder för cyklisterna. Det ska man faktiskt alltid göra. Föräldrar brukar inte stå mitt på fotbollsplanen under pågående fotbollsträning, och samlingsplatsen är en del av träningsområdet. Ledare/tränare gör en bedömning av var de på ett säker sätt kan ha sin samlingsplats. Alla deltagare (cyklister och föräldrar) måste följa ledares och tränares direktiv!

För den som behöver köpa hjälm, handskar, eller annan utrustning, så har Blue'nYellow i Ängelholm fri frakt under hela maj: https://blueandyellow.se/. Andra alternativ är: http://www.sportab.se/ (Sävedalen), https://www.cykelkraft.se/, (i Sisjön), https://www.sportson.se/ (Kålltorp), https://www.crucialbmxshop.com/, http://www.bmx-racing.com/, https://www.eurobmx.be/, https://www.chainreactioncycles.com/, https://www.bike24.com/, https://www.wiggle.se/.

Vi har själva inte kunskap och kompetens att göra egna bedömningar beträffande smittspridning, så vi måste följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer och råd, exempelvis:
https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/fragor-och-svar/:
"Coronaviruset (SARS-CoV-2) som orsakar sjukdomen covid-19 smittar i första hand mellan människor genom så kallad droppsmitta. Det vill säga att smitta överförs till slemhinna i ögon, näsa eller mun från droppar som sprids i luften när en sjuk person hostar eller nyser. Dropparna faller snabbt ner genom luften och når som regel inte längre än någon meter.

Viruset kan också överföras via förorenade ytor, så kallad indirekt kontaktsmitta. Man kan därför inte utesluta att smitta sker även från föremål. Det är dock ännu inte klarlagt hur länge viruset kan överleva på ytor och föremål. Material och förhållanden så som luftfuktighet, temperatur och solljus påverkar hur länge viruset överlever. Fortsatta studier får visa om spridning via ytor och föremål har någon betydelse för spridningen av covid-19.

Genom att vara noga med att hålla avstånd till andra människor i offentliga miljöer, tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, hosta och nysa i armvecket, undvika att röra vid ansiktet (ögon, näsa, mun), samt att stanna hemma när man är sjuk kan alla bidra till att minska risken för smittspridning."

Styrelsen

Uppdaterad: 07 APR 2020 16:27 Skribent: Håkan Nilsson
Epost: Adressen Gömd

SWISH: 123 006 89 65
Bankgiro: 5371-7914

SAMARBETSPARTNERS

SPB

 

Postadress:
Lerums CK - Cykel
Åsa Glans, Samuel Bagges Väg 30
44332 Lerum

Besöksadress:
Seglarvägen
44330 Lerum

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@lerumscykelklub...