Hoppa till sidans innehåll

Medlems- och licensavgifter


Ansök om medlemskap under MEDLEMSANSÖKAN, högst upp till vänster på förstasidan. Avgifter för medlemskap listas nedan, följt av instruktioner för att ansöka om den licens som är krav för att få cykla med klubben.

 

Medlemsavgifter, 2021:

 

Hel-år:

Individuellt medlemskap: 500:-

Familjemedlemskap: 700:- (familjemedlemar 'bor under samma tak')

Stödmedlem: 100:-

1/10-31/12:

Individuellt medlemskap: 250:-

Familjemedlemskap: 350:-

Stödmedlem: 100:

 

Alla avgifter betalas till klubbens Bg-konto 5371-7914 eller till SWISH nummer 123 006 89 65. Skriv för vem och vad det gäller samt de sex första siffrorna i personnumret.

 

Licens

Sedan 2010 står det i föreningens avtal med Lerums Kommun att alla medlemmar som vill nyttja BMX-banan måste ha en tävlingslicens, eftersom det i licensen även ingår en försäkring som gäller både under träning och tävling. Denna försäkring ingår i avgiften för "Prova På"-cyklister, de tre gånger de provar på. Läs mer om försäkringar.

Information om hur man ansöker om licens finns på:
https://scf.se/forbundet/tavlingsverksamhet/tavlingslicens-chip-och-forsakringar/
Kortfattat:

  1. Bli medlem, via MEDLEMSANSÖKAN, och avvakta registrering i medlemsregistret. Detta är en förutsättning för att kunna fortsätta.
  2. Skaffa UCI-ID, via https://swecyclingonline.se/, under din profil och Licenser/"Få ett UCI-ID" (måste numera göras av individen själv).
  3. Skaffa licens, via https://swecyclingonline.se/, under Licenser/"Beställ Tävlingslicenser" (kan klubb-administratör i värsta fall hjälpa till med, om det är "omöjligt")

Längst ner på denna sida finns specifik information om hur man söker licens som medlem i Lerums Cykelklubb. Får ni inte till det med licensansökan, vänd er till klubben så hjälper vi till.
Vanliga lösningar på problem:

  • Det är högst rekommenderat att öppna ett privat fönster när man jobbar med IdrottOnline. Detta p.g.a. ett känt problem med hur deras sida hanterar cookies, vilket kan göra att det krånglar på ett obegripligt sätt. Läs mer om privat surfning med Firefox (på dator), Chrome.
  • Logga alltid in med personnummer! Om flera personer är inlagda med samma mailadress går det inte att logga in med mailadressen.

Information om licenstyper finns här. Observera att man i BMX-race är så många år som man fyller under året, så det tas ingen hänsyn till om man har fyllt år eller ej! Beträffande Bas-licens för vuxna (24+ år) så räcker det med en Bas-licens om man inte tänker cykla utanför Sverige (och inte delta i internationell mästerskapstävling som anordnas i Sverige) och om man inte tänker delta i mästerskap som SM, LM och DM - då krävs master eller elit-licens. Vuxna som vill tävla i 20" på SM behöver elit-licens. Det är samma försäkring på Bas och Master om du tränar och tävlar inom Sverige. De som vill ställa upp i mästerskapsklasserna i SM (elit eller junior) behöver kontrollera noga att de har rätt licens (troligen elit). Svar på vanliga frågor kring licenser finns här.

Specifik information om hur man söker licens som medlem i Lerums Cykelklubb:

Detta gäller punkt 3, ovan. Medlemskap och UCI-ID måste alltså redan finnas.

Logga in med personnummer på den cyklist lisensen ska skaffas för, på https://swecyclingonline.se/:

Klicka på cyklistens profil (cyklistens namn):

Klicka på Licenser, och om du ser ett UCI-ID är steg 2 ovan OK och du kan fortsätta genom att klicka på "Beställ Tävlingslicenser":

Ange inloggade cyklisten själv som betalare (kanske inte behövs om man inte är föreningsadministratör, som jag är):

Ange cyklistens namn och klicka på "Lägg till person" (kanske inte behövs om man inte är föreningsadministratör, som jag är):

Skriv in alla uppgifter som är markerade med *:

Ange Lerums Cykelklubb som huvudförening, och markera BMX som gren (fler grenar kan markeras om cyklisten vill tävla i dessa grenar genom Lerums Cykelklubb, och man kan välja att tävla i andra grenar genom en "Annan förening" strax under detta moment):

Teamnamn och Karriärsummer kan man hoppa över om man inte vet vad det betyder (viktigast för elit-cyklister):

Markera den tävlingslicens cyklisten ska ha. Utifrån cyklistens ålder går det bara att välja de som är möjliga. Markera INTE "Ingen tävlingslicens tack", utan markera en tävlingslicens. För de yngre brukar det bara finnas ett alternativ. Eftersom jag är gammal gubbe finns det flera alternativ (här ser man att jag redan har en Master Men licens, eftersom det står att den kostar 0 SEK). Cruisers väljer antingen "Master Men" eller "Base license Men", där den första krävs för tävlingar utomlands och i master-klasser i Sverige (används inte i BMX-race, men i landsväg och MTB), och den andra räcker bra om man bara ska träna och tävla BMX-race i Sverige.

Fysiskt kort är inget man behöver, om man inte tycker att det är kul med ett plastkort. I sverige räcker det att visa upp sin licens i Cardskipper. Ska man tävla internationellt (eller på internationell tävling i Sverige) behöver man dock fysiska kortet samt ett utskrivet utlandsintyg.

Ladda upp ett foto på cyklisten. Detta är nog mest för de som ska ha plastkortet, men varför inte lägga upp ett? Då blir det snyggare när man tittar på sin licens i swecyclingonline.se:

Ledarlicens behöver man inte bry sig om, och man behöver inte röra något där.

När allt är inmatat ser man en summering i högerkanten, där man först måste acceptera och förstå andemeningen i "Ren Vinnare"-utbildningen (se till att förstå den först, speciellt om du är 17+), och sedan klicka på "Granska och köp":

Har man missat något så får man meddelande:

När man kommer vidare får man en summering att granska, man får godkänna köpvillkoren, och betala med kort.

Licensen utfärdas direkt, och syns under sin profil, under Licenser. Där kan man även skriva ut både utlandsintyg och licens:

Licensen ska alltid finnas till hands, både på tävlingar och träningar! Man kan som sagt välja att ha den i Cardskipper för att slippa bära med sig något fysiskt (mer än sin mobiltelefon, där man troligen har Cardskipper).

Uppdaterad: 10 MAJ 2020 17:05 Skribent: Håkan Nilsson

SWISH: 123 006 89 65
Bankgiro: 5371-7914

SAMARBETSPARTNERS

SPB

 

Postadress:
Lerums CK - Cykel
Johan Martinsson, Sädesärlevägen 16
42472 Olofstorp

Besöksadress:
Seglarvägen
44330 Lerum

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@lerumscykelklub...