INBUDAN till Specialträning för BMX Tävlingscyklister

Specialträning

14 AUG 2016 18:14
I våras kördes lite specialträning för våra cyklister som satsar på att tävla och föräldrar som vill förkovra sig lite gällande teknikträning för bmx cyklister.
  • Skapad: 14 AUG 2016 18:14

Tränare var Jonas Franzén och och nu planerar klubben att stötta en fortsättning av detta om intresse finns. Detta finansieras ekonomiskt av Lerums CK och kravet på cyklister och ledare är att man tävlar på minst nationell nivå och att man är riktigt motivera att bli en bättre tävlingscyklist, samt att ledarna har en ambition att på sikt själv bli tränare i klubben.

Denna träning riktar sig till de cyklister som tävlar och som har en ambition att utvecklas och bli snabbare. Varje träning kanske inte är ”rolig” då meningen med denna grupp är utveckla cyklisten för tävlingformen. Detta är en viktig aspekt för cyklisten att tänka igenom innan man gör sin intresseanmälan till detta. Även de medlemmar (föräldrar) som vill gå med och lära sig träningsmetoder måste känna att man har det rätta intresset då målet måste vara att man senare själva kunna teknikträna en grupp i klubben.

Innehåll är teknikträning på bana för att utveckla tävlingskompetensen.
Även förmedla övningar som cyklisten kan utföra själv med uppföljning.
Uppvärmningsövningar och information om lämpliga fysiska träningsövningar.

Krav på cyklister: Skall vara tävlingsinriktade, målinriktade och motiverade att utvecklas, samt kunna inordna sig i gruppen och följa tränarens instruktioner fullt ut utan invändningar.

Krav på tränaraspiranter: Intresse av att lära sig metoder, övningar och kunna stötta gruppens tränare vid dessa övningar samt peppa och uppmuntra cyklisterna mellan träningstillfällena.

Träningarna kommer normalt att genomföra en kväll / vecka och oftast på Lerums BMX bana.

Är ni motiverade och intresserade av dessa specialträningar så anmäler ni er till Mats Hvit This is a mailto link senast den 19/8

Skribent: Jan Franzén

E-post: info@lerumscykelklub...