Göteborgsserien 2016 deltävling 1

05 JUN 2016 15:03
I tisdags, 31/5, arrangerade Lerums CK den första deltävlingen i Gbg-serien för BMX Racing. Detta gjordes på den, under förra året, något ombyggda banan på Seglarvägen i Lerum.
  • Skapad: 05 JUN 2016 15:03

IMG_1205 (2)

Klubben har inte arrangerat några tävlingar under de senaste åren, men nu har uppbyggnaden av funktionärsstaben börjat ge resultat, så att det finns underlag och kunskap att börja med tävlingsarrangemang igen.

I samarbete med Göteborgs Cykelförbund har man återupptagit detta med serietävlingar i distriktet, som dels är propaganda och rekryteringstävlingar med också tävling om att kora Göteborgs bästa BMX cyklist i de olika klasserna.

IMG_1207 (2)

Nytt för i år är att man som nybörjare eller novis kan få prova på att tävlingscykla bmx utan att vara ansluten till en klubb eller ha tävlingslicens, då Göteborgs CF har tagit ut en försäkring på dessa cyklister som vill prova på. Klubben har cyklar och skyddsutrustning som man kan hyra för en billig peng om så önskas.

Serie körs i sammanlagt tre deltävlingar och dom följande två den 16/6 och 18/8. Även cyklister från Kungsbacka BMX är inbjudna, men dessa kan inte tävla om att bli Göteborgs bästa, då dessa måste tävla för en klubb, ingående i Göteborgs cykeldistrikt.

Vid tisdagens kvällstävlingar hade ungefär 35 cyklister i 6 klasser hörsammat inbjudan, varav ett tjugotal kom från Kungsbacka.

Efter en halvtimmes uppvärmning startade tävlingarna vid 19-tiden. Samtliga klasser körde tre kvalheat på rad och sen, efter en vilopaus för mat och dricka, kördes ett fjärde heat som final. Det var en hel del spännande och jämna heat. Vid ett flertal tillfällen fick måldomarna det jobbigt med att avgöra placeringarna i mål och några mindre krascher inträffade också då sjukvårdarna fick göra en insats, men lyckligtvis inga allvarliga åtgärder.

Vädret var varmt och fuktigt, så mycket vätska behövdes. Åskväder märktes i periferin, men tävlingen kunde genomföras utan problem och allt var klart och över på ungefär 1 ½ timme. Prisutdelning sker i samband med den sista deltävlingen och Göteborgs bästa BMX cyklister 2016 utses i samband med Göteborgs Cykelförbunds årsmöte 2017.

Tack till alla deltagare och funktionärer för fin BMX-kväll.

Välkomna till nästa deltävling den 16 juni.

RESULTATLISTA  OBS. Klasserna blev lite fel under tävlingsdagen och är här justerade uppåt enligt reglementet.

Lerums Cykelklubb

Skribent: Jan Franzén