Medlemsavgifter / Licensavgifter

Medlemsansökan

Medlemskap söker du på hemsidan, högst upp till vänster på förstasidan: MEDLEMSANSÖKAN. Avgifter för medlemskap listas nedan.

Är du under 18 år kan hela familjen som bor på samma adress söka familjemedlemskap eller om du söker enskilt medlemskap skall målsman fylla i sina uppgifter i ansökan. Vid familjemedlemskap skall alla i familjen söka det. Vid enskild ansökan skall målsman också lägga in personnummer, telefon och e-post adress.

När ansökan är behandlad skickas en faktura till den sökande eller sökandes målsmans mailadress. Söks familjemedlemsskap så skickas fakturan till någon förälders mail adress. Märk alltid betalningar med vad det gäller.

När betalningen är föreningen tillhanda aktiveras medlemsskapet omgående.

För att medlemskap skall fullföljas måste licens omgående sökas hos SCF enligt denna instruktion "LICENS" och betalas direkt till SCF.

Får ni inte till det med licensansökan, vänd er till klubben så hjälper vi till.

Licens

Licens hos Svenska Cykelförbundet krävs om man ska deltaga i träningar på vår BMX-bana, vid nationella och/eller internationella tävlingar.

Ansökan görs direkt hos SCF enligt info här ovan. Se speciellt rekommendationen om privat surfning för att undvika problem med att ansöka om licens.

Information om åldersklasser finns här. Beträffande Bas-licens för vuxna så har förbundet svarat att "Det räcker med en Bas-licens om man inte tänker cykla utanför Sverige, och det är samma försäkring på Bas och Master om du tränar och tävlar inom Sverige". Masterlicensen används när man tävlar i åldersklasser i andra inriktningar inom cykelsporten, vilket inte finns inom BMX. Svar på vanliga frågor kring licenser finns här.

Sedan 2010 står det i föreningens avtal med Lerums Kommun att alla medlemmar som vill nyttja BMX-banan måste ha en tävlingslicens eftersom det i licensen även ingår en olycksfallsförsäkring för skador som sker under träning och tävling. Denna försäkring ingår i avgiften för "Prova På"-cyklister, de tre gånger de provar på. Mer om försäkringen kan läsas på SCF´s hemsida.

Avgifter

Alla avgifter betalas till klubbens Bg-konto 5371-7914 eller till SWISH nummer 123 006 89 65. Skriv för vem och vad det gäller samt de sex första siffrorna i personnumret.

Medlemsavgift 2017

Aktiv medlem / per kalenderår.

500

Familjemedlem / per kalenderår för hel familj.

700

* I familj ingår alla cyklister under 18 år samt föräldrar/målsmän som bor under samma tak, adress.

Aktiv medlem - 1/10-31/12

* Vid inbetalning av medlemsavgift under tid ovan kan medlem välja att betala full avgift 500:- alt. 700:-. Då ingår följande kalenderår. Gäller dock inte licensen som betalas till Svenska Cykelförbundet per kalenderår.

250

Stödmedlem - per kalenderår

100

Uthyrning

Cykel och hjälm vid prova på etc.

70 /gång

Ovan för medlemmar i mån av tillgång
(Ny medlem som just har avslutat prova-på
kan låna cykel och hjälm gratis vid tre tillfällen)