Försäkring

SCF:s Licens- och Motionsförsäkring

TÄNK PÅ...att genom din licensförsäkring får du endast ett grundskydd. Deltagare i av SCF sanktionerade motionslopp, där arrangören erlagt deltagaravgift om 20:-/anmäld till SCFs BG 309-1345, har samma försäkringsskydd som licensförsäkringen under arrangemanget.

Se till att du också har andra försäkringar som gäller under idrott och på din övriga fritid och ger dig det försäkringsskydd som kan behövas vid ev. livslång skada.
Bl.a. Folksam erbjuder sådana försäkringar till dig som enskild eller som gruppförsäkring (genom facklig tillhörighet).
Kontakta dem eller annat försäkringsbolag så får du hjälp att bli bra försäkrad.

Villkor och ersättningar gällande licensförsäkringen K59900.

För ytterligare information om idrottsförsäkringar, gör ett besök på FOLKSAMS hemsida.

Startklar

Startklar är för dig som deltar i motions- och tävlingsarrangemang och är ett komplement till licensföräkringen.

• Du får hela anmälningsavgiften tillbaka om du blir akut sjuk eller skadad och inte kan delta.
• Olycksfallsförsäkring ingår när du deltar och under resan till och från arrangemanget.

Gör så här när du vill köpa Startklar

• Sätt in 125 kronor på Folksams bankgiro 5851-5172
• Skriv 20-89 Cykel, ditt personnummer och försäkringsnumret K66400
inbetalningskortet eller i din internetbanks meddelanderuta

Startklar börjar gälla när premien är betald och fram till 31 mars efterföljande år. Kvittot eller utdrag från internetbanken är ditt försäkringsbevis. Ditt personnummer är ditt försäkringsnummer.

Cykelförsäkring

Folksam, har i samarbete med Cykelförbundet tagit fram en rabatterad försäkring – till dig som har hemförsäkringen hos Folksam och innehar en årslicens. Kostnaden för att försäkra din cykel är 105 kronor för ett år, plus 2 procent av försäkringsbeloppet. Ring Folksams kundtjänst på 0771-950 950 och fråga efter ”Värdesaksförsäkring”!

RF:s Grundförsäkring

Genom medlemskapet i Riksidrottsförbundet (RF) omfattas föreningar och förbund automatiskt av "RF:s Grundförsäkring" som är tecknad i Folksam och betald av RF.

Som namnet på försäkringen anger ger den ett grundskydd för föreningen. Det ankommer dock på styrelsen att kontrollera om försäkringen måste kompletteras. Notera t ex att denna försäkring inte omfattar föreningens egendom.

Observera att försäkringens del om olycksfall inte avser aktiva idrottsutövare. De aktiva blir ofta försäkrade genom respektive specialidrottsförbunds licensförsäkringar. Om så inte är fallet bör föreningsstyrelsen tillsammans med sina idrottsutövare ta reda på om tillräckligt försäkringsskydd finns eller behöver kompletteras.

Mer information om försäkringen på Folksams webbplats

Uppdaterad: 10 APR 2017 20:08
Skribent: Janne Franzén