GDPR

Även Lerums Cykelklubb omfattas av den nya dataskyddsförordningen (GDPR) som trädde i kraft 25 maj 2018. Vi hanterar personuppgifter för att kunna bedriva vår verksamhet.

GDPR syftar till att stärka skyddet av personuppgifter för privatpersoner inom EU. Lerums Cykelklubb vill att våra medlemmar ska känna sig trygga med att Lerums Cykelklubb hanterar deras uppgifter och därför informerar vi er nedan:

Vi sparar dina person- och kontaktuppgifter för att på ett effektivt sätt kunna hantera dig som medlem i våra register, kunna licensera cyklister för tävlingar, kunna hålla koll på startnummer, kunna rapportera närvaro (för att kunna få ekonomiskt bidrag till föreningens verksamheter), samt för att kunna skicka information till dig som medlem. Vi skickar exempelvis mail för att informera dig om allt som rör klubbens verksamheter, samt verksamheter som kan vara av intresse för våra medlemmar. Vi upprättar sms-grupper för snabb och effektiv kommunikation mellan de som ingår i olika grupperingar. Din e-mailadress och ditt mobiltelefonnummer har vi fått genom att du aktivt blivit medlem hos ossEn del av klubbens information sker genom Facebook. I det fallet är det inte Lerums Cykelklubb som har hand om några personuppgifter, utan Facebook. Dock ska kommunikationen där ske på ett sätt så att inte personliga uppgifter anges om personen själv inte vill det. Det åligger alla medlemmar i Facebook-gruppen att tänka på vad man lägger ut, samt att påpeka om något är olämpligt.

Vi hanterar alltid data om dig på ett tillförlitligt sätt och vi delar inte dessa uppgifter vidare till tredje part. Vid anmälning till tävlingar m.m. samlar vi in precis den information som behövs för att fullfölja din efterfrågan. Du kan när som helst begära att få ut uppgifter eller be oss radera dina uppgifter, efter att eventuella lagliga krav inte längre ställs, genom att kontakta oss – This is a mailto link. Du kan givetvis även kontakta oss om du har synpunkter på hur vi arbetar i linje med GDPR.

Uppdaterad: 09 JUN 2018 12:57
Skribent: Håkan Nilsson